Autoclaaf

close menu

Een autoclaaf wordt gebruikt om een behandeling volgens klasse 3 en 4 te verwezenlijken en is leverbaar in verschillende diameters en lengten, geheel volgens uw noden.

Het hout wordt onder vacuüm en daarna onder druk gebracht, waardoor de vloeistof diep doordringt. De autoclaaf wordt standaard geleverd met een computersturing waarop gedurende de volledige automatische cyclus de bewerkingen gevolgd kunnen worden.

De software van de computer heeft tal van mogelijkheden en kan eveneens aangepast worden volgens uw noden. Door de vele mogelijke opties maken wij graag een studie voor u zodat wij de meest geschikte installatie kunnen aanbieden.

Elke autoclaaf is voorzien van een zware, stabiele constructie met daarvoor een beweegbare brug met rails waarop de karren in- en uitgereden worden.

Onderaan of aan de zijkant worden er voorraadkuipen voorzien waarin de chemicaliën worden opgeslagen.

De besturing van de autoclaven gebeurt via een industriële pc waarmee de volledige cyclus gevolgd kan worden. Aan de hand van grafieken is het mogelijk om per reeks gegevens zoals verbruik, tijd, druk,... op te volgen.

Tevens kunnen er ook certificaten voor de klant of voor erkende organisaties afgeprint worden.

Via het internet kunnen wij foutanalyses maken en softwarewijzigingen doorvoeren, wat u een pak kosten kan besparen.

Unibase

Deze autoclaaf wordt gebruikt voor het impregneren van hout volgens klasse 3 en 4.

Unispeed

Automatische autoclaaf voor volume productie

VAC VAC